Δωρεάν μεταφορικά προς όλους τους ελληνικούς προορισμούς για αγορές άνω των 70€

Συµβουλές πλύσης

  • Επιλέξτε τα ρούχα ξεχωρίζοντας τα λευκά από τα ανοιχτά χρωµατιστά και τα σκούρα χρωµατιστά. Καλό είναι να τα γυρίζετε από την ανάποδη και να προχωρήσετε σε δεύτερη διαλογή βάσει του είδους του υφάσµατος.

  • Χρησιµοποιείτε πάντα το κατάλληλο απορρυπαντικό για το κατάλληλο ύφασµα (π.χ. µάλλινα και µεταξωτά πλένονται µε απορρυπαντικό για ευαίσθητα υφάσµατα).

  • Αν θέλετε να πλύνετε µαζί διαφορετικού είδους υφάσµατα, επιλέξτε τη θερµοκρασία και τον κύκλο που αντιστοιχεί στο πιο ευαίσθητο ρούχο του πλυσίµατος.

  • Πρέπει να συµβουλεύεστε πάντα τις οδηγίες πλυσίµατος που αναγράφονται στις ετικέτες των ρούχων. Σε περίπτωση που το σύµβολο υπογραµµίζεται µε µια γραµµή, πρέπει να επιλέξετε πρόγραµµα για ευαίσθητα ρούχα.

  • Σε περίπτωση που έχετε αµφιβολίες για την αντοχή των ρούχων, πρέπει να ελέγξετε ότι το ύφασµα δεν ξεβάφει. Μουσκέψτε µια µικρή επιφάνεια στο στρίφωµα ή στην εσωτερική ραφή του ρούχου και σιδερώστε το τοποθετώντας επάνω του ένα κοµµάτι ύφασµα ή λευκό χαρτί κουζίνας. Αν διαπιστώσετε ύπαρξη χρώµατος, πλύνετε το ρούχο χωριστά µε κρύο νερό και ξεβγάλατε το αµέσως.

  • Πριν χρησιµοποιήσετε λευκαντικό ελέγξτε προσεκτικά τα σύµβολα που αναγράφονται στις ετικέτες. Σε περίπτωση που το λευκαντικό επιτρέπεται, χρησιµοποιήστε το µόνο σε κρύο νερό και όχι για πολλή ώρα.

  • Σε χρωµατιστά ρούχα ή ρούχα που αποτελούνται από διάφορα χρώµατα, προτιµήστε να χρησιµοποιείτε χρωµοπαγίδα.

  :::. Υφάσματα:
  
ΜΑΛΛΙ:  «Μαζεύει» εάν πλυθεί σε πολύ υψηλή θερμοκρασία και μπορεί να χάσει τη φόρμα του εάν το κρεμάσετε για να στεγνώσει.

  :::. Συµβουλές στεγνώµατος

  • Για καλύτερη προστασία των χρωµάτων, προτιµάτε να απλώνετε τα χρωµατιστά ρούχα γυρισµένα από την ανάποδη.

  • Φροντίστε να µην εκτίθενται τα απλωµένα ρούχα απευθείας στον ήλιο αφ’ ενός για την προστασία των χρωµάτων και αφ’ ετέρου για την προστασία από το κιτρίνισµα που µπορεί να δηµιουργήσει ο ήλιος.

  • Τέλος, αποφύγετε να απλώνετε δίπλα-δίπλα τα λευκά µε τα χρωµατιστά ρούχα, έτσι ώστε να αποφύγετε την επαφή στη διάρκεια του στεγνώµατος, η οποία µπορεί να µεταφερθεί χρώµα από χρωµατιστά σε λευκά.

   :::. Συµβουλές σιδερώµατος

  • Ακολουθήστε τις οδηγίες που αναγράφονται στις οδηγίες των ρούχων και χωρίστε τα ρούχα ανάλογα µε τις ετικέτες τους.

  • Ξεκινήστε το σιδέρωµα από τα ρούχα που απαιτούν τη χαµηλότερη θερµοκρασία και στη συνέχεια προχωρήστε σε υψηλότερη θερµοκρασία. Αλλάζοντας θερµοκρασία σιδερώµατος από υψηλότερη σε χαµηλότερη πρέπει να περιµένετε λίγα λεπτά πριν  συνεχίσετε.

  • Μη βάζετε τα ρούχα στη ντουλάπα αµέσως µετά το σιδέρωµα. Είναι καλό να τα αφήσετε µισή ώρα για να στεγνώσουν από την υγρασία που αφήνει το σίδερο.

  :::. Να θυμάστε:   

  Το ξηρό στέγνωμα και το απευθείας φως τείνουν να σκληραίνουν τα υφάσματα.

  Ποτέ μην πειραματίζεστε με τους πολύ δύσκολους λεκέδες. Να πηγαίνετε το ρούχο στο καθαριστήριο.

  Πάντα να κάνετε στεγνό καθάρισμα στα φοδραρισμένα ρούχα.

  Χρησιμοποιείστε φυσικό απορρυπαντικό για τα ευαίσθητα υφάσματα.

  Διαλύστε σωστά το απορρυπαντικό και απλώστε το ομοιόμορφα για να αποφύγετε τους λεκέδες.

  Φιλικά,

  Τμήμα Πωλήσεων, 

  Fashion.gr

Καλέστε το κατάστημά μας

+306972116111

customercare@fashion.gr

Ώρες λειτουργίας του καταστήματος μας:

Κατά τις εργάσιμες ημέρες:

Σάββατο:

Κυριακή:

από τις 8:00 έως τις 21:00

από τις 9:00 έως τις 20:00

από τις 10:00 έως τις 19:00